acasa despre noi membrii evenimente parteneri album contact 2%

2%...

Direcţionaţi 2% din impozitul dvs. pe venit către 
ASOCIAŢIA ALUMNI ELTH

Conform Codului Fiscal, contribuabilii, persoane fizice, au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe veniturile obtinute īn anul precedent catre o entitate nonprofit.

Ce este 2% ?

Prin intermediul prevederii 2%, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe venit catre o entitate nonprofit īnfiintata conform ordonantei 26/2000 cu privire la asociatii şi fundatii, 2% este un sistem prin care cetatenii au posibilitatea să decida in mod direct ce se intampla cu impozitele lor. Acesti bani oricum aveau o altă destinatie decat bugetul tau dar acum poti decide de catre cine si cum vor fi cheltuiti.

Aceasta optiune nu va costa nimic! Daca nu o folositi, suma respectiva ramane statului.

Directionand aceasta suma catre ASOCIATIA ALUMNI ELTH, sprijiniti cercetarea romaneasca si promovarea studentilor, absolventilor ai acestei facultati care si-a făcut un renume in lumea academica.

Formular 230 se completeaza de contribuabilii care realizează venituri din salarii si asimilate acestora, in urmatoarele situatii:

a) au efectuat īn anul de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private, si solicita restituirea acestora;

b) doresc ca o suma din impozitul anual sa fie destinata pentru sponsorizarea organizatiilor nonprofit. Se poate nominaliza o singura entitate nonprofit sau unitate de cult;

c) solicita deducerea din veniturile impozabile din salarii, obţinute la functia de baza, a cheltuielilor efectuate pentru economisire in sistem colectiv pentru domeniul locativ, in limita unei sume maxime de 300 lei pe an. Se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul rămane la contribuabil. Cererea se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata.

Trimite declaratia prin posta la administratia fiscala de care apartii ( in raza careia domiciliezi ) prin scrisoare recomandata sau depune-o personal, pana la 15 mai 2014!

Practic acest lucru nu te costă nimic!

Descarca Formularul 230

Copyright © 2012 ASOCIATIA ALUMNI ELTH. Toate drepturile rezervate.